Sommer nyt

Sommer nyt

Endelig med forsinkelse og beklagelse, er det nu blevet så varmt og Fotografi den 09-06-15 kl. 11.13 #2solen skinner så meget, at solcreme i rimelige mængder nu er påkrævet. Der er mange holdninger til solcreme. Vi følger Århus Kommunes officielle retningslinjer som siger, at vi i Bulderby skal smøre børnene ind i et godt lag solcreme ved middagstid. Det vil sige, at vi forventer at I smører børnene ind hjemmefra i et godt lag creme, så de kan klare lege og aktiviteter ude i sommersolen om formiddagen. Skulle I have glemt at smøre jeres barn ind hjemmefra må I gerne når I kommer, bruge vores solcreme til at smøre jeres børn ind i. Vi har ikke mulighed for at gøre det. Til de mindre kan en solhat eller kasket være en god ide for at skærme for solen. Vi forsøger at gå i skyggen eller under solsejlene, når solens stråler brænder meget.

Vi måtte i maj aflyse vores arbejdsdag pga. for få tilmeldinger – heldigvis har mange sagt de gerne vil komme og hjælpe os en anden gang. Så derfor forespørger vi nu om vi kan få hjælp til at få hovedrengøring af vores køkken så det kan stå skinnede rent inden den 1.7, og lidt hjælp til at bygge vores nye urtehave færdig. Der er i urtehaven monteret stolper hvorpå der skal skrues brædder så urtehave bliver et lille indelukke, hvor vi kan have grønsager og urter i fred for flyvende fodbolde.

Vi har fået en del af den pose penge som regeringen har afsat til mere personale i daginstitutionerne. Helt konkret har vi fået 5 IMG_0794_2ekstra pædagogtimer om ugen. Det er ikke meget, men lidt har også ret. Vi har valgt at bruge vores ekstra midler således, at I vil opleve at der er flere personer i morgen timerne til at sikre at dagen får en god start. Derudover har vi ansat to skoledrenge som på skift kommer to timer hver eftermiddag og tager opvasken, rydder op samt fejer. Det vil betyde at det faste personale får mere tid om eftermiddagen til at være sammen med børnene i stedet for at lave praktisk arbejde. Vi synes selv det er en god løsning.

Vi er nu næste klar til at lave mad til alle jeres dejlige børn. Fra d. 1.7 går vi i gang, og vi har ansat en dygtig madmor til at hjælpe os. Hun hedder Tinna og er 29 år gammel og har en professionsbachelor i Ernærings og sundhed. Hun har nogle gode tanker om børn og mad, og ideer til hvordan børn kan inddrages i processerne. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, og vi er sikre på at vores kost ordning bliver et hit.

Vi kan godt lide at Bulderby bliver brugt og specielt her om IMG_0837sommeren er der mange som bruger Bulderbys legeplads til hygge og fest om aftenen og i weekenderne. Det synes vi er helt fint, men desværre er der indimellem nogen som ikke kan finde ud af at behandle vores legeplads ordentligt. Så hvis I nu alligevel er ude at gå en tur med skildpadden, så må i gerne slå et smut forbi Bulderby, og se om alt ser ordentligt ud og gerne bede folk om at smide deres affald i skraldespanden. Og nu vi er ved det med gæster, så udlåner vi gerne Bulderbys lokaler til forældre i Bulderby hvis I skal holde barnedåb, børnefødselsdag eller lignende – kontakt Søren hvis du er interesseret.

Vi har indimellem forældre som ønsker at bruge en hel dag her i Bulderby sammen med deres børn. Det synes vi er rigtig hyggeligt, og det må man hjertens gerne – vi synes det er rart at så mange som muligt for et indblik i hvordan en børnehave dag er. Har du som forældre lyst til at prøve at være børnehave barn for en dag, så tal med personalet om det. Det er mest oplagt for de større børn da de mindre kan have svært ved at forstå hvorfor mor eller far ikke går i dag. Eneste forventning vi har er at man som besøgende deltager i de aktiviteter og praktiske gøremål der måtte være i løbet af dagen, så man ikke bare bliver en ”sofa-gæst”.

Personalets sommerferie er nu planlagt og mødeplanen for sommer ugerne er lagt. Har i ændringer til de ferie planer I har udmeldt, vil vi meget gerne have dem senest i går – det gør en stor forskel om der kommer 20 eller 25 børn. Mange børn har kun 2 ugers ferie – hvis I holder flere uger, men bare ikke har fået givet besked herom vil vi også gerne vide det – så kan vi udnytte vores sparsomme personaleressourcer bedst muligt.

God weekend,

Fra alle os i Bulderby

 

Comments are closed.