Så er der mad

Så er der mad

På onsdag har vi premiere på vores nye kostordning. Vi er helt klart, 1419969168_gulerod-niog vi glæder os rigtig meget. Køkkenet er indrettet med arbejdsbord til både børn og voksne, maskinerne er på plads, og køleskabene er snart fyldt op med de lækreste råvarer. I Bulderby er vi vant til, at et ord er et ord, og at aftaler er noget man holder. Det synes vores nye køkkendame ikke, og hun sagde op, inden hun var startet. Øv! Der skal dog meget mere end det til at hyle os ud af den, så de første par måneder bliver køkkenet styret af Kirsten og Søren (nej, de har ikke været med i Melodi Grand Prix). Kirsten har i sine unge dage styret gullaschkanonerne under slaget ved Dybbøl, og Søren har engang varmet en hel lørdagskylling selv. Det bliver et hit, og Kirsten og Søren vil styre køkkenet, indtil vi finder en god permanent løsning.

Vores køkken bliver så tæt på 100% økologisk, som det er praktisk muligt, og vi vil bruge grønsager fra drivhus og have i madlavningen. Køkkenet er indrettet, så børn deltager så meget som det er muligt og lovligt, og vi håber, at køkkenet bliver et levende sted med børn som hjælpere.

Middagsmaden vil være en vekslen mellem dage med varmt mad, og smør-selv rugbrødsdage. Om eftermiddagen vil der være 4 dage bg_medium_1419968800_kartofel-nimed friskbagt brød med forskelligt pålæg, og en dag med tykmælk. Morgenmad skal I stadig selv medbringe. Husk, at vi pga. hygiejneregler ikke længere har mulighed for at opbevare mælk, yoghurt og lignende i vores køleskabe, så medbring morgenmad i portionsstørrelser. Derudover er det eneste, I skal huske, 3 stk. frugt. pr. barn pr. uge, som lægges i køleskabet i det lille køkkendepot.

Madplaner, opskrifter og billeder af dagens madhold vil kunne findes på www.børnehuset-bulderby.dk

Bulderby har lukket i uge 29 & 30. VI har i disse uger brug for lidt hjælp til at få vandet vores drivhus – er der nogen i området, som holder ferie ”hjemme”, som vil kigge forbi et par gange om uge og vande alle vores flotte tomat- og agurkeplanter?

Torsdag d. 9. juli kommer der om eftermiddagen et par fædre og hjælper os med at bygge et hegn rundt om vores nyanlagte køkkenhave – de kunne godt bruge er par stykker mere til at hjælpe. Hvem rækker hånden op?

 

God weekend fra alle os i Bulderby

 


Ikke-kategoriseret
Comments are closed.