Sidste nyt om alt – undtagen gylle

Sidste nyt om alt – undtagen gylle

Det har været et stykke tid siden sidste ugebrev – nu er vi tilbage. Vi har siden midt januar oplevet at rigtig, rigtig mange børn og senere også voksne har været ramt af en ond influenza, af flere omgange. Vi kan nu se lys forude.. De lyse dage og foråret kan snart lugtes og det plejer at hjælpe på sygdomme. Det vi gør for at undgå sygdomme, er at vi er omhyggelige med at lære børnene at vaske hænder, når de har været på toilet og inden vi spiser. Vi taler om at man godt må nyse i ærmet og at man skal vaske fingre når man har nyset i hånden. Vi lufter ud, og vi forsøger at få frisk luft så ofte som muligt.

Det I som forældre kan hjælpe med er at holde syge børn hjemme indtil de er helt raske. Vi har stor forståelse for at det kan være meget svært at få syge børn og et arbejdsliv til at gå op, men vi har slet ikke de ressourcer der skal til for at give det syge barn den omsorg og pleje som det har brug for. Det er også værd at huske på at det barn som kun virker lidt sløjt derhjemme, alt andet lige vil virke mere sygt når det kommer i Bulderby – det kræver ikke så meget energi at være hjemme på sofaen som det gør at være i Bulderby og deltage i alt det som foregår her.

Vi er i Bulderby også ramt af de besparelser som kommunen har indført, og hos os rammer de ekstra hårdt da dagtilbuddet, som vi er en del af har et underskud fra sidste år der skal betales af på i år, og vi rammes også af, at vi ikke har helt så mange børn, som vi kunne have. Det betyder, at vi ikke er så mange voksne som vi plejer at være, og at vi ikke har mulighed for i samme grad som tidligere at sætte vikarer på når det faste personale er sygt, er på uddannelse eller holder ferie. Det betyder også, at vi i ydertimerne samler os i alrummet og laver hyggelige aktiviteter her.

Den lavere bemanding vil også kunne mærkes på stuerne hvor der ikke er så mange voksne, som vi er vant til. Det er trælst, men vi holder humøret højt, og vi fokusere på det vi selv synes vi er gode til – nemlig den helt basale omsorg og tryghed og at der altid er en voksen som har tid til at trøste og hjælpe med det der er svært. Så kan det godt være, vi ikke har så meget tid til at lave store projekter og ture ud af huset – men vi gør alt, hvad vi kan for at Bulderby stadig er et ganske særligt sted at være barn.

Agge er nu tilbage fra kursus, det er dejligt at have ham tilbage igen, og vi har sagt farvel til Ane der har vikarieret i hans fravær – tak til hende. Foråret er på vej, og vi færdes mere og mere udenfor – det er dejligt at se at solens tilstedeværelse automatisk højner interessen for at være ude. Inden længe begynder vi at gøre haven forårsklar, reparere drivhuset og plante i haven – det glæder vi os meget til. Inde bliver motorikken også udfordret, da børnene både store og små bygger ”baner”, som der kan kravles under og oven på, løbes slalom uden om og hoppes ned fra. Det er dejlig at se at man som voksen kan sætte en ganske lille leg i gang, som over uger udvikler sig og fornyes. Der findes ikke noget bedre end børn der erobrer verden og som selv sætter et præg på deres daginstitution.

 

Bedsteforældre dag

Fredag den 18.3 vil vi gerne invitere bedsteforældre på besøg i Bulderby, til hyggeligt samvær omkring påskeklip kaffe og bollerog måske en sang og historielæsning. Har man ikke en bedsteforældre må man meget gerne sende en onkel-tante-moster-søster-fætter eller lignende i stedet for. Vi starter kl. 14.00 og gæsterne er velkomne så længe de har lyst, men vi lukker til normaltid kl. 16.30.

Aflever nedenstående på stuerne, så vi ved hvor mange gæster vi får, senest d. 11.3

­­­­­­­­­­­­­­

 

_______________________________________________________________________________________

Bedsteforældredag:

Barn:                  ______________________________________

Gæster              _______________________________________

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.