Nye nyheder!

Nye nyheder!

Så er vi tilbage…!

Vi håber, alle har haft en god ferie, og at I sammen med os er klar til at tage fat på hverdagen igen. Tidenfotor8 efter sommerferien er altid spændende. Mange er startet i skole, og det er nu tid til, at nogen nye er de ”store”. Det skaber nye legerelationer på kryds og tværs, og børnene opdager hinanden på nye måde og nye venskaber opstår. Det er godt at se.

Vi har sagt farvel til alle vores nystartede-skolebørn, men vi har også sagt velkommen til nye børn. Silje er startet på stue 3 og Magne på stue 1 – et stort velkommen til dem.

Sommeren, som vist ikke helt med rette kan betegnes som en rigtig sommer, går på hæld, og skulle haverne hjemme bugne af grønsager og frugt, som I ikke selv får spist, så aftager BSA (Bulderbys Sylte Afdeling) meget gerne det overskydende.

Man kan glemme mange ting i løbet af en ferie, men I må gerne igen begynde at huske at have frugt med, huske at tjekke ind og ud på skærmen og tage et tjek på om garderoben og kurven indeholder tøj og sko svarende til årstiden. OG sidst men ikke mindst – husk at LUKKE lågerne og ordentligt, og kontroller gerne at de rent faktisk blev lukket!

fotor2Stue 1 laver dukker – Ramasjang har spurgt os, om vi vil lave dukker ud af gamle toiletpapirruller, og det vil vi godt, for det er ret sjovt. Dukkerne skal bruges til et mini dukke-MGP, som Ramasjang laver her til efteråret. Man må gerne lave dukker der hjemme, og der er fuld frihed i forhold til udsmykning osv. De færdige dukker kan afleveres her i Bulderby inden d. 1. sep., så henter Ramasjang dem her. En lille beskrivelse af projektet kan findes på vores hjemmeside.

 

Inde bliver der bygget togbane, vi har efterhånden ret meget BRIO-togbane, så vi kan lave ret lange baner med broer, tunneler og skiftespor – har I hjemme noget BRIO-tog, I er vokset fra, så aftager vi gerne.

Ude er der, mellem de mange regnbyger, plads til at bygge huler i hæggen, lave butikker i legehusene, og et hold drenge har udnævnt sig selv til havemænd – de har fejet blade samme og proppet dem i sække, andre har været med til at passe drivhuse og urtehave. Urtehaven er desværre blevet invaderet at snegle af den trælse slags, så der er en del grønsager, vi ikke kan bruge. Hamre og save har været fundet frem, og vi har øvet os i at save brædder over og banke søm i. Det er vigtig at kunne.

 

Som I måske har set hen over sommeren, så ønsker regeringen at flere opgaver i daginstitutioner skafotor3l varetages af frivillige – regeringen tænker at de frivillige skal varetage de trivielle praktisk opgaver. I Bulderby har vi allerede en frivillige medarbejdere – Lis – fra ældresagen, som kommer hver onsdag formiddag og spiller kort, bygge togbaner, spiser med, gynger, tager med til fødselsdage og er med til alt det der foregår i Bulderby. Det er vi glade for, og vi synes de frivillige skal være med til alt det sjove og ikke kun være praktiske grise. I Bulderby hjælper børn, pædagoger og medhjælpere hinanden med både de sjov og de kedelige ting, og er vi mange der hjælper hinanden med de lidt mindre spændende ting, så kan man hurtigere blive klar til det sjov – og nogen gange kan det faktisk være ret sjovt at lægge vasketøj sammen, når bare man hjælper hinanden.

Og det med at hjælpe hinanden, det kan vi altid blive bedre til, og det er noget af det vi kommer til at snakke med jer om i løbet af efteråret. Århus kommune har nemlig samskabelse som fokusområde – hvordan kan vi samme skabe en endnu bedre hverdag for børnene (uden at det koster noget…)

Go’ weekend til alle.

Comments are closed.