Nyt om sne

Nyt om sne

Nyt om altmuligt,

Så kom der sne – nuvel et par måneder for sent, men sne er sne, og sne er altid sjovt. Vi har kælket til vi var helt blå i hovederne, kastet med sne efter hinanden og forsøgt at trille store snebolde til en snemand. Det er fantastisk hyggeligt og smukt når sneen hænger tykt fra grenene og det må gerne blive ved en uges tid endnu – så er vi helt klar til forår. Efter en omgang sneleg er det dejligt at komme ind i varmen og få dejlig varm mad og dejlig mad det får vi nemlig i Bulderby.

Køkkenchef Sara uden H, men hun hedder Hvass til efternavn, så der er alligevel et H laver dejlig mad som er 97% økologisk, fuld af grønsager, fuldkorn og gode fibre. Det er dejligt for Bulderby at vi får mad, det er hyggeligt og lærerigt at spise sammen og spise det samme mad sammen. Når vi spiser sammen så handler det ikke kun om at blive mætte – måltidet handler i lige så høj grad om at få talt sammen, om maden og om det vi har lavet og skal lave, og hvad der sker derhjemme osv. Tit synger vi en sang og læser en historie. Når man er færdig med at spise så ”holder” vi lidt på børnene indtil de fleste har spist og herefter hjælper vi hinanden med at rydde op før vi sætter os i sofaen og læser en historie og slapper af, imens de mindste bliver puttet. På børnehuset-bulderby.dk kan du se hvad vi skal have at spise, og har du spørgsmål og mad så snak med Sara eller Søren

I Bulderby får I frokost og eftermiddagsmad, men I betaler kun for frokosten. Det kan vi gøre fordi vi er gode til at planlægge, bruge årstidens råvarer og fordi vi gør meget for at undgå madspild. Til gengæld så skal I hver uge tage 3 stk. frugt eller grønt med. Det skal I lægge i køleskabet i al-rummet og notere det på sedlen på køleskabet. Det er helt frit hvad i vælger at tage med, men vi opfordre til at I vælger økologiske eller dansk producerede produkter.

Når vi ikke er ude, så hygger vi inde. Lige for tiden har vi mange små børn som har brug for at sove flere gange og derfor går der ekstra tid med praktiske opgaver, men heldigvis har vi nogle meget dygtige store børn som er rigtig gode til at hjælpe til, så der også bliver tid til alt det som er rigtigt sjovt. I denne uge har vi klippet påskepynt, vi har lavet papirfly og haft lang flyvnings konkurrence, leget med modellervoks, bygget hule under sofa og spillet bordfodbold, været til fødselsdag og sunget sange.

Vi kan rigtig god lide at synge sange, og vi har et ret stort repertoire der spænder fra de klassiske børnesange, Kim Larsen, AC/DC og til de helt nye MGP sange. Det er meget rart at synge sammen og selv de helt små børn kan fint give udtryk for hvilke sange de ønsker at synge. Ofte laver vi om på indholdet i sangene og laver med vilje fejl i tekster – det skærper børnenes sproglige opmærksomhed og giver børne et sammenhold i forhold til at synes de voksne er skøre.

Vi synger ofte sange med fagter, og hvor man skal gøre forskellige ting, det giver en ekstra dimension til sangene når hele kroppen bliver inddraget.

Inden længe er der påskeferie, og i de tre dage før påske er Bulderby helt lukket, da ingen har haft behov for at deltage i fællespasning. Det er dejligt at I hjælper os med at vi kan holde lukket så personalet kan få afviklet ferie.

Der er mange der spørger om vi skal strejke – vi ved desværre ikke mere end jer, men bliver det aktuelt så skal vi fortælle jer om det.

Vi har været igennem en lang periode, hvor rigtig mange børn har været syge, influenza, lussingesyge og nu skoldkopper. Vi ønsker god bedring til alle og håber at alle snart er raske og tilbage i Bulderby igen.

Vi har sagt velkommen til nye børn – på stue 1 er Asta startet, og på stue 2 er pigerne Maja og Medinah begyndt – velkommen til dem. Vi glæder os til at lære dem og deres familier at kende. Vi har sagt farvel til Katrine som har været praktikant på stue 1 og nu er hun tilbage i skole. I stedet er Izabela startet og hun er her frem til 1. maj. Foråret er tiden hvor personalet skal afvikle restferie og derfor vil der de næste par måneder være vikarer i huset når de faste holder fri. Vi forsøger at bruge faste vikarer og dække ind for hinanden, men det kan ikke undgås at dagene bliver lidt anderledes.

God weekend, fra alle os i Bulderby

Comments are closed.