Sidste nyt – læs det før din nabo!

Sidste nyt – læs det før din nabo!

Hvad er hurtigst – en snegl eller en regnorm?

Så er vi kommet rigtig godt i gang med vores nye opdeling af børnene i formiddagsgrupper. Det fungerer godt, og efter hensigten – hensigten var nemlig, at vi gerne ville sikre, at vi har tid til at fordybe os og lave noget, som vi og børnene synes er spændende. Alle skal lige finde deres plads, grænserne prøves af, og de voksne skal huske hvor de skal være, men det finder vi ud af.

For at vi kan finde ud af hvor vi skal være, så har vi besluttet at droppe vores gamle stuenumre – de giver ikke længere mening. Det betyder, at vi navngiver vores lokaler efter steder i Astrid Lindgrens bøger.

Den gamle stue 1 hedder nu Kurredut

Den gamle stue 2 hedder nu Lønneberg

Den gamle stue 3 hedder nu Katholt

Gruppen som bor i alrummet hedder spektakelmagerne

Gymnastikrummet hedder nu Hoppetosse

Værkstedet hedder nu Snedkerbo

Nye skilte til stuerne bliver lavet snarest.

Vi laver hele tiden en masse mikroreguleringer af vores hus og hverdag med det for øje, at børnegruppen som helhed skal trives, fungere og have det rigtig godt. Det betyder også, at man vil kunne opleve, at vi gør ting som man synes ville have været bedre på en anden måde for ens eget barns skyld – men vi bliver altid nødt til at kigge på hele børnegruppens trivsel- og udviklingsmuligheder når vi planlægger.

Reguleringer kan være ting som, hvem kan bedst sidde ved siden af hinanden, hvem skal puttes først, ændringer i hvad og hvornår vi skal spise, eller i hvordan vi deler os op. De reguleringer og ændringer vi laver forsøger vi at få fortalt om, men nogen gang så kan det også glippe, og synes man at der noget man savner en forklaring på, så spørg. Vi planlægger altid ud fra det som skaber de bedste muligheder for børnene – ikke ud fra der vil være bedst for de voksne.

Fødselsdag skal fejres – og det hjælper vi gerne med. Vi kommer gerne hjem på besøg hvis man bor inden for gåafstand, eller hvis man bor i nærheden af et busstopsted, så vi kan komme sikkert frem. Man er også velkommen til at holde fødselsdag i Bulderby, men gør man det så er mulighederne således:

Mandag til torsdag kan man om formiddagen holde fødselsdag i den gruppe man hører til i (en af vuggestuegrupperne, mellemgruppen eller storegruppen)

Mandag til torsdag kan man om eftermiddagen holde fødselsdag i den gruppe man spiser sammen med ( en af vuggestuegrupperne, eller sammen med børnehavebørnene i alrummet)

Fredag kan man formiddag eller eftermiddag holde fødselsdag sammen med sin stue.

Til fødselsdag i Bulderby må man gerne medbringe en usund ting, f.eks. kage eller is – men ikke både kage og f.eks. slikposer. For fødselsdagsbarnet handler dagen om at være i centrum og at få lov til at dele noget ud, og det kan lige så godt være frugt, boller eller andet man har gjort lidt ekstra ud af. Spørg gerne personalet til råds – vi har masser af ideer.

Fødselsdage skal altid aftales med personalet, så vi lige sikrer at de ikke kolliderer med andre planlagte aktiviteter.

Det begynder at kunne mærkes at den rekordvarme sommer har forladt os, og tiden hvor gummistøvler og regntøj bliver en tilbagevendende begivenhed, er over os. Det vil derfor være en stor hjælp for os, at garderobe og kasser med ekstratøj bliver kontrolleret for om de indeholder det som er relevant for årstiden og om det passer i størrelsen, og om det har navn. Det kan nemlig godt være svært at kende forskel på 11 venstrestøvler med Spiderman motiv i størrelse 28. Garderoberne må også gerne tømmes helt hver fredag, så bliver de nemlig rengjort i weekenden.

 

Vil du vide mere?

På analogtavlerne i alrummet, skriver vi (næsten) hver dag hvad vi har lavet, der er oplysninger om kommende arrangementer, billeder m.m. kig hver dag når du alligevel tjekke ind og ud på skærmen.

På vores hjemmeside – www.børnehuset-bulderby.dk finder du alle tidligere udgaver af vores nyhedsbrev, politikker, billeder og små film fra livet i Bulderby.

På instragam ”bulderbymad”, er der billeder af den mad vi spiser, flot anrettet og med ravgult filter 😊

På facebook – https://www.facebook.com/BoernehusetBulderby – er der små historier og lidt billeder fra ture og aktiviteter

 

Mange hilsner

Fra alle os i Bulderby.

 

 

P.S: havesneglen var hurtigst for regnormen faldt i søvn – spørg en af de store børn på din vej hvis du vil vide mere, de har nemlig holdt dyrevæddeløb !

 

Comments are closed.