Nyt om stort og småt – uge 04-2014

Nyt om stort og småt – uge 04-2014

IMG_0859 IMG_0865 IMG_0860Huhej, som tiden går. Vi havde en dejlig december måned med julehygge, gave produktion og en masse gode pebernødder. Nu er vi alle friske og klar igen med frisk halm i træskoene, til at tage fat på et nyt og spændende år. Dvs. vi er næsten alle friske, Conni har haft nogle galdesten på afveje, så hun er i denne uge blevet opereret, men vi regner med at se hende snarest igen.  Stue 1 får i Connies fravær hjælp af Dennis og Rikke som er vores nye dygtige vikarer. Lasse er nemlig nede og klappe kænguruer i Australien, og Mette tager snart på højskole på Zanzibar, så dem kan vi desværre ikke gøre brug af mere.

Forældrerådet har lavet en engagements undersøgelse, hvor mange har svaret, og der er blandt de afgivne svar en meget stor velvilje til at hjælpe os med små praktiske ting i hverdagen. Det er vi meget glade for, og vi vil i første omgang skrive de ting, vi har brug for hjælp til her i ugebrevet. Det er naturligvis helt frivilligt om man vil hjælpe, og hvornår man har tid til det, men tanken er at hvis man f.eks. selv skal på lossepladsen lørdag formiddag, så kunne man måske lige tage Bulderbys bunke med også. Via den hjælp I giver os, får vi mulighed for at bruge vores tid på at lave aktiviteter til glæde for jeres børn. Og vi får måske mulighed for at få lavet nogle ændringer og forbedringer på legepladsen, som økonomien ellers ikke vil række til. Al hjælp er velkommen. Et samlet resultat af undersøgelsen kan ses på www.børnehuset-bulderby.dk, under menuen forældre>forældrerådet.

Husk at tjekke om jeres børn har ekstra tøj i kurvene på badeværelset – det kolde og våde vejr gør at selv Goretex tøj indimellem blive gennemblødt. VI har et begrænset udvalg af lånetøj, og det vil vi meget gerne have tilbage igen, når jeres børn har haft det med hjemme som låne tøj.

Vi oplever desværre ofte, at I glemmer at lukke vores låge ordentligt, når I henter og bringer jeres børn. Vi vil gerne opfordre til at sikre jer at lågen er ordentligt lukket når I går ind og ud af den.

Forældrerådet har debatteret udepolitik. Bulderby har ikke nogen udepolitik som siger at børn skal være ude hver dag, men vi oplever at rigtig mange børn er ude hver dag og nogen nyder det imens andre skal motiveres mere for det. VI har den holdning at det primært skal være ”lysten der driver værket”, og derfor er det sjældent, at vi siger til børnene de SKAL  ud – men det sker. Vi vil helst at børnene er ude fordi de har lyst til at være ude, og fordi der udenfor sker noget spændende, som de har lyst til at være en del af. Men vi er opmærksomme på at nogle børn ikke har denne lyst. Vi bor nærmest på legepladsen fra april til oktober, så den kolde og mørke tid ligger mere op til kreative aktiviteter, spil og indeaktiviteter. For os handler det også meget om hvad de børn som ikke ønsker at komme ud laver i stedet for. Hvis vi vurderer at det de har gang i er vigtigt for deres udvikling lige nu og her, så kan det godt være, at vi vælger de kan blive inde. Hvis vi vurdere, at de trænger til at komme ud, så kommer de med ud. Hvis I har en oplevelse af at jeres børn meget sjældent er ude, så snak med stuepersonalet – det er nemlig heller ikke altid at børnene kan huske hvad de har lavet J

Vuggestue børnene har med Alfred som talsmand udarbejdet vuggestueloven som fra d.d. er gældende på stue 2 og 3

Vuggestueloven

1. Hvis jeg kan lide det – er det mit
2. Hvis det er i mine hænder – er det mit
3. Hvis jeg kan tage det fra dig – er det mit
4. Hvis jeg havde det i sidste uge – er det mit
5. Hvis jeg er ved at bygge noget er alle brikkerne mine
6. Hvis det er i nærheden af mig – er det mit
7. Hvis det er mit, må det aldrig se ud som om det er dit!
8. Hvis jeg mener at det er mit – er det mit
9. Hvis det ligner mit – er det mit
10. Hvis det er broccoli – er det dit

Fra på torsdag starter gymnastik op igen for børnehave børnene(fra 3 år og op) Eller som vi også er begyndt at kalde det Rend & hop og slap af. Der vil blive hængt opslag op om holddannelse ved stue 1 og 2 samt på døren ind til gymnastik rummet. På torsdag er det hold 1 og 2 der skal i gang og ugen efter hold 3 og 4 osv.

Go’ weekend

Fra alle os i Bulderby.

 

 

 

 

 


Ikke-kategoriseret
Comments are closed.