Nyt fra Bulderby uge 33

Nyt fra Bulderby uge 33

Så er vi tilbage!

IMG_0845_2Vi håber at alle har haft en dejlig sommer – det har vi, og vi er nu alle tilbage igen og er klar til at arbejde med jeres dejlige børn. Vi er kommet godt i gang med vores kostordning, og vi synes det er blevet modtaget rigtig godt af jer og jeres børn. Langt de fleste børn spiser med stor fornøjelse de lækkerier som køkkenet frembringer. Nogle skal hjælpes lidt på vej og opfordres til at smage på det der måske er nyt, anderledes og lidt farligt – men det hjælper vi med. Vi bager selv alt vores brød og stort set alle vores råvarer er økologiske, kun enkelte ting som krydderier og fisk er ikke økologiske – det er da flot.

Vi modtager meget gerne bær, frugt og grøntsager som i måtte have for meget af hjemme i haven og så vil vi trylle med dem. Madplaner og andre informationer om kost-ordningen kan findes på www.børnehuset-bulderby.dk

Tiden efter sommerferien er altid speciel; Vi har sagt farvel til de store skolebørn, og nu er det en ny flok som er de største. Det skal de lige finde ud af og der leges og forhandles til den store guldmedalje. VI har sagt farvel til en masse børn før sommerferien, men heldigvis har vi også fået nye venner. Lois og Jasmin er startet på stue 1, Sofia på stue 2, og Benjamin og Jakob er start på stue 3. I dag siger vi farvel til Johannes, som har fået plads i en børnehave tættere på hvor han bor.

Så går det ikke længere – vi skal også have elektronisk ”komme & gå” registrering. Vi har ventet lidt og set tiden lidt an, men nu skal vi i gang. Vi er ikke de store tilhængere af systemet, og vi er meget glade for vores kridt-tavler som udover et godt hurtigt overblik, har nogle gode pædagogiske kvaliteter. Mange børn har på tavlerne lært om bogstaver, navne, tal osv., og vi kan ikke rigtig få øje på hvad den elektroniske registrering bibringer som gør vores dagligdag bedre. Men det er der andre som synes, og det har vi taget til efterretning. Vi håber derfor at I vil hjælpe os med at komme godt i gang med at bruge det nye system.

Derfor skal I fra mandag morgen benytte den elektronisk tavle i al-rummet ved køkkenet til at registrerer at i afleverer og henter jeres barn.

 

Det er vigtigt, at I hver dag husker at trykke jeres børn både ind og ud, fordi det er den eneste måde, vi med sikkerhed kan holde styr på hvilke børn der er i huset. Selv om registreringen fremover er elektronisk, er det vigtigt at understrege, at systemet ikke afløser den daglige kontakt. Vi vil naturligvis altid gerne snakke med jer, og I skal stadig sige farvel til en voksen, inden I går hjem.

 

Retningslinjer for brug af skærmene:

Skærmen må kun bruges af voksne. Det er for at undgå at børnene selv kan trykke sig ind og ud, så oversigten over tilstedeværende børn ikke længere er præcis. I skal trykke jeres børn ind, så snart I træder ind i huset om morgenen, og I skal først trykke jeres børn ud, når I forlader Bulderby. Det er vigtigt, fordi vi stadig har ansvaret for jeres børn, så længe de er i huset – også selvom I forældre er til stede. Derfor skal vi kunne se, præcis hvem der er her.

Systemet registrerer den tid, jeres børn er i institutionen, derfor er det ekstra vigtigt, at de børn, der har 30 timer-modul bliver korrekt trykket ind og ud. Glemmer I at trykke jeres børn ud, så vil det se ud som om, de har været her længere tid end de har, og så vil jeres børn måske overskride grænsen på 30 timer om ugen. Holder dit barn ferie, fri eller er syg, vil vi gerne at I ringer og fortælle os at jeres børn bliver hjemme.

Samtidig vil vi rigtig gerne have at I fortsat skriver på vores tavler på stuerne.

Et forslag til en daglig rutine kunne være;

Start med at gå i al-rummet og ”tjekke ind på skærmen”, aflever frugt i køleskabet og se hvad dagens menu i køkkenet er. Herefter kan I gå på stuerne og sige hej til de voksne og lige skrive på kridttavlen.

Har I spørgsmål eller brug for hjælp, så kan I altid henvende jer til personalet i Bulderby .

X i kalender!

Fredag d.4 september mellem 15.30 og 19.00 holder forældrerådet og personalet det helt store ”3 i et arrangement” arbejdseftermiddag, fællesspisning og valg til forældrerådet. Der vil under arbejdsdelen være aktiviteter for børnene. Der er brug for håndværkerkvinder og mænd og for køkkenhold, så der er alt mulig grund til at komme. Et detaljeret program kommer i næste uge. Så sæt kryds i kalender allerede nu og støt op om forældrerådets fine arrangement.

 

Mange hilsner

Fra alle os i Bulderby,

 

 

 

 

 

 


Ikke-kategoriseret
Comments are closed.