Sidste nyt inden jul

Sidste nyt inden jul

Kære Alle,

Så varer det ikke længe inden julen og marcipanen står for døren og Bulderby lukker næste fredag ned, for at vende tilbage igen d. 2.1 med frisk halm i træskoene. Nogen har lidt længere juleferie end andre, Søren holder orlov sammen med sin familie ved de lange hvide sandstrande i Asien frem til d. 10.2 – god tur til ham.

Bulderby bliver i hans fravær passet af de andre personaler i Bulderby, og Karin som er leder i Jernurten kigger forbi og hjælper med det praktiske når det er nødvendigt. Sørens timer i køkkenet og på stuerne bliver dækket ind af Johannes og af vores ”gamle” vikar Karima.

Når i går på juleferie, så husk endelig at tage alle de fantastiske julegaver med hjem, som jeres børn har fabrikeret. I må desuden gerne tømme jeres barns garderober, så de kan blive rengjort i juleferien.

I det nye år, helt præcist mandag den 18. februar, laver vi strukturen om i Bulderby, og i har allerede fået besked om hvilke stuer og sammen med hvilke børn og personale, jeres barn skal være. Vi kan forstå at flere er bekymrede for at stuerne bliver store og med for mange børn. Det kan vi godt forstå, men der er en forklaring – selvom man hører til på en stue sammen med mange andre børn, så er det ikke meningen, at man skal være sammen med alle børnene hele tiden. Vi laver aktivitetsgrupper på kryds og tværs, laver mini stue i alrummet, spise- grupper og andre tiltag for at dele børnene op, for at skabe rum for forskellige interesser og give mulighed for mangeartede aktiviteter. Samtidig vil vi give børnene en oplevelse af at være en del af en gruppe, og lave fælles aktiviteter for hele stuen.

Bulderby er stadig er åbent hus, hvor man som barn kan færdes frit mellem stuerne, så fordi man ikke er kommet på stue med alle dem man måske havde håbet på, så er det slet ikke det samme som at man ikke kan lege med disse børn mere – børnene leger på kryds og tværs, laver aktiviteter sammen og spiser sammen – det tilskynder vi, og der skal meget mere end en ny stue struktur til at ødelægge venskaber.

Foråret er også den tid hvor der er flest børn i Bulderby. Der er altid lidt flere børn på denne tid, for at opveje at mange går i skole efter sommerferien. Det gør, at vi kan starte et nyt år med fuldt overblik over hvor mange børn der kommer, og hvor børneantallet passer fint med antallet af ansatte.

Vi vil gøre vores bedste for at den nye struktur kommer til fungere godt, og vi vil sørge for at alle hurtigt kommer til at føle sig trygge på de nye stuer og med de nye voksne. Vi tænker at forandringer i en kendt og tryg ramme, med kærlige og opmærksomme voksne, kan være med til at styrke børnenes robusthed, og give dem mod til og gøre dem klar til nye udfordringer. Den nuværende struktur i Bulderby har med meget få ændringer set ud som den gør de sidste 9 år, og det er ret unikt. Vi har ikke mange som stopper, går på orlov eller på barsel, og det er dejligt. Men vi tænker også at børn kan lære meget af, i en kendt ramme, at være sammen med nye voksne, som gør kendte ting på en ny måde, og vi kan som voksne lære meget af at være sammen med nye ”sidekammerater” som arbejder på en anden måde end man er vandt til – det er godt for fagligheden, og en stærk faglighed får de voksne til at trives, og voksne der trives, skaber fantastiske resultater med børnene.

Glædelig jul,

Fra alle os i Bulderby

 

 

Comments are closed.