Nyt om tøj og dagligdagen

Nyt om tøj og dagligdagen

Kære alle,

Hverdagen går sin gang, vi har travlt, men forsøger hver dag, at få det bedste ud af en situation som vi ikke helt selv er herre over. Det er meget lang tid side I har været inde i huset, og haft en fornemmelse af dagligdagen, derfor vil vi i dette nyhedsbrev forsøge at beskrive hvem der arbejder i Bulderby, og hvordan dagligdagen ser ud i henholdsvis vuggestue og børnehave.

Dagen i Bulderby starter på legepladsen, hvor en ansat åbner huset kl.6.30 og tager imod de første børn, får sagt farvel til mor & far, får vasket hænderne, måske får spist medbragt morgenmad og starter dagen med snak og hygge. Kl. 7 kommer den næste ansatte på arbejde. Kl. 8.00 kommer der flere på arbejde og vi deler os ud i børnehave- og vuggestuegruppe.

I Vuggestuen arbejder Birgit, Joan, Kirsten, Akrin og Henriette. Derudover er Karen lige nu i ansat i en støttefunktion til et barn med særlig udfordringer.

Når vuggestuegruppen åbner kl. 8.00, deler den sig ofte i 2 – Lønneberg hvor Joan og Birgit styre dagens gang, og Katholt hvor Akrin, Kirsten og Karen hjemme.

Formiddagen går med små aktiviteter primært ude, men nogen gang er det bedste at de helt små er inde, og så finder vi en løsning på det. Når klokken nærmer sig 10.30 begynder vi at gør klar til at spise, og efter maden gør vi klar til en lur til de fleste. Fra kl. 12 og en time frem afholder personalet på skift pauser, og den som mødte først, har fri. Heldigvis møde Henriette ind kl.12 og hjælper med eftermiddagen i vuggestuen, som fra kl. 12.30 er blevet til én stue. Vi hjælper børnene op efter deres lur, spiser eftermiddagsmad, skifter bleer, og resten af eftermiddagen går med leg, små aktiviteter og aflevering af børn til forældre ved lågen. Fra kl. 16. kommer de sidste vuggestuebørn ned og afslutter dagen i børnehaven.

I Børnehaven arbejder Agge, Connie, Trine og Henriette og indimellem Søren og Køkken-Bjarke

I børnehaven er dagens forløb næsten det sammen. Når kl. er 8 starter vi dagen i børnehavegruppen hvor der nu er to voksne, kl. 9 kommer den næste voksne, og alle voksne i børnehavegruppen er nu på arbejde – næsten – for når klokken er 10 møder Henriette og hjælper med spise, og putter de mindste børnehavebørn til en lur i gymnastiksalen. Dagen går med små aktiviteter, spontan leg, ture og planlagte projekter. Vi deler ofte børnene op i flere små grupper og ved spisetid, så spiser man altid sammen med en fast gruppe.

Eftermiddagen går på samme måde som i vuggestuen med leg, aktiviteter og aflevering af børn til forældre ved lågen, og kl. 17.00 (16.30 om fredagen) lukker vi Bulderby.

Vores aktiviteter skal primært foregå uden for, og det er derfor rigtig vigtigt at børnene har tøj de kan holde varmen i, og som kan holde regn og blæst ude, og det er vigtigt at have både ekstra tøj med og tøj at skifte med, hvis vejret ændre sig.

Når tiden kommer hvor blæst, regn, og rusk gør at udeliv begynder at blive besværligt, så har vi gjort det sådan at der er overdækkende områder til alle grupper uden for, og når det bliver rigtig vinter, så kan vi gøre det sådan at grupperne på skift kan være inde.

Det kan virke anderledes og hårdt, at skulle være så meget ude – men det er vores helt klare oplevelse, at med rigtig påklædning og med opmuntring hjemmefra, så nyder langt de flest børn at være ude. Ude er der rum til fordybelse, plads til at lege den samme leg længe, og meget mere ro, end der er når 18-20 børn skal deles om en stue på 35 m2. Vi er naturligvis som altid, meget opmærksomme på om alle børn trives og har det godt, og hvis der er noget vi er bekymrede over, så kan I være helt rolige – vi skal nok kontakte jer, og vi høre meget gerne fra jeg hvis I gerne vil tale med os om jeres barns trivsel og udvikling. Mange hilsner, Fra alle os i Bulderby

Comments are closed.