Nyt om legetøj, rigtig tøj og om mad

Nyt om legetøj, rigtig tøj og om mad

Kære alle,

Vi får tit spørgsmål om, om man må have legetøj med hjemmefra. Det må man gerne, men vi synes det er bedst at lade være. Har man det alligevel, så er nedenstående vores tilgang til det:

I må gerne have legetøj med i Bulderby hjemmefra – så længe det er legetøj som I ikke bliver kede af, bliver væk eller går i stykker, og så længe at legetøjet overholder almindelige sikkerhedsregler, dvs. at det ikke indeholder batterier, at det ikke indeholder glas eller andre ting som kan gå i stykker og blive til fare.

Og så længe det legetøj I tager med, ikke er dødirriterende for omgivelserne. En god huskeregel, er at hvis noget legetøj larmer og skaber konflikter derhjemme så gør det det sikkert også i Bulderby (blokfløjter, mundharper, pistoler f.eks.). Vi bruger ikke tid på at lede efter legetøj medbragt hjemmefra, men er der tydeligt navn på, dukker det næsten altid op igen.

Derudover skal man altid overveje, at medbragt legetøj kan være med til at fastholde barnet og, at det nogle gange er bedre for barnets muligheder for at kunne indgå i lege med andre børn ikke at skulle holde øje med sit legetøj. Tag en snak med personalet, hvis du er i tvivl.

Vi oplever for tiden, at mange børn har mad med i hånden når de kommer, og vi oplever at I har en forventning om, at vi lige kan arrangere at de kan side ved et bord og spise færdig.

Det vil vi rigtig gerne undgå. Hvis man skal spise medbragt mad i Bulderby, så vil vi gerne at man kommer inden kl. 8.00, kommer man efter kl. 8 så regner vi med at man har spist mad hjemmefra, er færdig med at spise, og er fyldt med energi til dagens aktiviteter i Bulderby.

Det skaber uro og begrænser vores muligheder for at lave noget sammen med børnene, når børnene skal spise på mange forskellige tidspunkter i løbet af formiddagen, og det skaber utilfredshed hos dem der ikke har ”vinke mad” med.

I både vuggestue og børnehave arbejder vi meget med selvhjulpenhed – vi øver sammen med børnene, så de oplever glæden ved at kunne selv – selv tage tøj af og på, og finde ting de har med i garderoben, og lære at holde orden i egne ting.

Men det er svært for børnene, når garderoberne meget ofte er fyldt op med store transport tasker, som er fyldt med mange ting. Vi vil RIGTIG gerne at der ikke er store tasker i garderoberne, og at I hjælper børnene og os, med at der i garderoben kun er de ting som barnet skal bruge.

Tøm tasken om mandagen, udetøj og sko i garderoben og ekstratøj i kurven på badeværelset, og tøm garderoben igen om fredagen, så bliver den rengjort i weekenden

Garderoben bør altid indeholde tøj der passer og tøj der passer til årstiden

  • Sko/støvler/hjemmesko/gummistøvler
  • Jakke
  • Flyverdragt/termotøj
  • Regntøj
  • Hue/handsker (2 Par)

Mange hilsner fra

Alle os i Bulderby

Comments are closed.