Ferie

Ferie

I takt med at dagene bliver lysere og temperaturerne højere, så begynder også ferie, helligdage og lukkedage at komme snigende.

Vi oplever, at I er meget gode til at hjælpe os med at kunne holde lukket i forbindelse med lukkedagene, og det er vi meget taknemmelige for. Det betyder meget for vores økonomi at kunne holde lukket før helligdagene og i sommerferien. Hvis bare én personale skal på arbejde i lukkeugerne, koster det ligeså mange vikartimer, som vi normalt har til to måneder i forbindelse med personalets sygdom/ferie/børns sygedage/omsorgsdage og efteruddannelse.

Børn har ligesom voksne brug for ferie, brug for tid til at slappe af og komme ned i gear for sammen med familien at få nogle gode oplevelser – oplevelser de kan leve videre på, når den travle hverdag igen melder sin ankomst. Vi opfordrer til at alle holder 3 ugers sammenhængende sommerferie.

Børnelægen Vibeke Manniche skriver om ferie:

”Og nej – der er ingen undskyldning for forældrene ikke at lade børnene holde ferie. For ferie behøver ikke at være andet end tre uger derhjemme. Tre uger hvor man kan lege sammen, snakke sammen, gå ture sammen, arbejde sammen i hjemmet og ikke mindst kede sig sammen. Kort sagt være en familie. Blive kittet sammen – så man bedre kan modstå hverdagens stress og jag. Ferien er uundværlig for familien – på godt og ondt. Og trust me – med to nu voksne børn på hhv 26 og 24 år – er ferier selvfølgelig ikke kun en dans på roser – der er også diskussioner og skænderier. Regnvejrsdage og brok. Sådan er livet – også ferierne. Jeg glæder mig til vores ferie med vores voksne børn – som fortsat begge er glade for at rejse med os. Og vi lykkelige for at de alle årene har været glad for vores ferier sammen. Også regnvejrsdagene :-). Det er en familie i en nøddeskal. God ferie – også til børnene! ”

Bulderby har lukket dagene før påske (d. 14.-16. april) og dagen efter kr. himmelfartsdag (d. 30. maj), og i sommerferien holder vi lukket i uge 29 & 30.

Der vil i forbindelse med lukkedagene blive arrangeret behovspasning i en af dagtilbuddets institutioner, for dem der ikke måtte kunne finde andre pasningsmuligheder.

Comments are closed.