Afstemning om kostordning

Afstemning om kostordning

Kære forældre,

I december måned skal I tage stilling til om I fortsat ønsker at medbringe mad selv, eller om Bulderby skal have en forældrebetalt kostordning.

Vi synes som udgangspunkt, at I er gode til at lave madpakker, jeresSDC13755 børn får en sund og varieret kost. Men vi kan forstå, at flere gerne vil slippe for det daglige besvær med madpakker, og vi kan også se flere fordele i at alle spiser det samme mad.

Vælger I, at der skal være en forældrebetalt madordning, så vil det være en ordning, hvor maden bliver lavet her i Bulderby. Det vil være et koldt frokost måltid – undtagelsesvis dage med suppe/pasta – og det vil være et måltid, der naturligvis lever op til de krav der til kostsammensætning og økologi. Derudover vil vi kunne tilbyde et let eftermiddagsmåltid; brød med ost, knækbrød etc.

Frugt – 2-3 stk. pr. uge vil I selv skulle medbringe. Frugten putter vi i en ”pulje”, som bruges i forbindelse med eftermiddagsmåltidet. Børn der kommer tidligt vil stadig selv skulle medbringe morgenmad.

Vælger I denne ordning vil prisen være ca. 390,00 kr. pr. måned pr. barn – dette er den fastsatte takst i Aarhus Kommune.

Ordningen skal for Bulderby være personale- og udgiftsneutral. Det betyder, at vi ikke har mulighed for at bruge ekstra penge på kostordningen. Vi vil selv lave mad, og vi ansætter en person i ca. 2 timer hver dag til at hjælpe os i køkkenet. Vi håber ind indimellem at kunne have børn med til at hjælpe med skralde grønsager, klargøre fade osv. Vi vil få hjælp af faguddannede personer fra andre institutioner i dagtilbuddet til at udarbejde madplaner.

Vi vil ikke have mulighed for at lave speciel mad til børn, der f.eks. ikke er glade for rugbrød – alle får tilbudt det samme. Kostordningen vil tage hensyn til børn, der af religiøse årsager, ikke må spise bestemte fødevarer, og til børn der har lægeerklæring på, at de skal undgå specielle fødevarer.

Valget er jeres, og kun jeres – vi bakke om den beslutning I træffer. Vælger I en kostordning, så vil den træde i kraft fra 1.7.2015.

Afstemningen løber fra mandag d. 1. december til søndag d 12. december kl. 12.00. Stemmer afgivet efter dette tidspunkt vil være ugyldige. Det er to farver stemmesedler, én til vuggestue børn og én til børnehavebørn.

VI håber at alle stemmer, så vi kan få et så klart billede af jeres ønsker som muligt. Det er sådan, at hvis man undlader at stemme, så er det det samme som at stemme JA til en kostordning. For at der ikke skal være en kostordning skal minimum 50% af de stemmeberettige stemme NEJ til en kostordning.

Det er lidt kringlet – her er et par eksempler;

I Bulderby er der 45 børn

Ja til kostordning;

Ved afstemningen stemmer 37 forældre. 20 stemmer NEJ, 17 stemmer JA – resultatet vil være et JA til en kostordning, da de 8 blanke stemmer tælle som JA stemmer, vil det endelige antal af JA stemmer være 25 mod 20 NEJ stemmer

Nej til en kostordning;

Ved afstemningen stemmer 42 forældre. 25 stemmer NEJ, 17 stemmer JA – resultatet vil være et NEJ til en kostordning, da de 3 blanke stemmer tælle som JA stemmer, vil det endelige antal af JA stemmer være 20 mod 25 NEJ stemmer


Ikke-kategoriseret
Comments are closed.