Vi holder af hverdagen – og den er der fuld gang i !

Vi holder af hverdagen – og den er der fuld gang i !

Vi er nu kommet i gang med hverdagen i de nye gruppeinddelinger. Det går godt, vi har travlt, men vi når også en masse gode og hyggelige ting. Lige nu arbejder børnehavegruppen med at øve børnene i at lytte til hinanden, at vente på tur og at acceptere at der en gang i mellem er nogen andre som bestemmer hvad man skal lave, med hvem og hvorfor. Vi bruger derfor meget tid på at øve og det har vi brug for at I hjælper os med. Vi vil gerne at I hjemme øver børnene i at blive siddende lidt ved bordet, selvom de måske synes de er færdige med at spise og også øve samtalen; få talt om hvad der er sket i dag, om det har været en god dag, få fortalt om hvad vi skal i weekenden og om hvordan det mon går med mormors rollator og onkel Pelles nye guld salamander og tale om håndværkerne på naboens tag og kloakken som er stoppet igen. Samtalen øver turtagning og skærper evnen til at lytte – og det er noget der er rigtigt godt at kunne i samværet med andre mennesker og vigtigt at være god til, når man skal forhandle i lege. Og det kan man gøre både med de små og store børn.

 

En anden ting man godt kan øve, er at ”børn som kan selv – skal selv”, med det mener vi at I med fordel kan tænke små opgaver ind i hverdagen; hjælp børnene med selv at kunne tage tøj af og på, selv sætte sin tallerken ud i køkkenet når man er færdige med at spise etc.

Vuggestuegrupperne er også kommet godt i gang, og børnene fra de to stuer nyder at se lidt mere til hinanden og at være i det fællesskab som er når vi er sammen om at spise eftermiddagsmad. Stuerne har fået nye børn, så vi har sagt velkommen til Karlo, Mila, Luka og inden længe også Valde og Otto. Vi glæder os til at lære dem og deres familier at kende. Sara som arbejder på Katholt stuen har valgt at tiden er kommet til at prøve noget nyt så hun stopper pr. 1.10. Øvbøv for os, men vi er i fuld gang med at finde hendes afløser.

Vi har en oplevelse af at mange børn hjemme bruger en hel del tid med Ipad og andre devices – mange fortæller meget detaljeret om hvad de laver, ser og oplever i det digitale univers og en del glæder sig til at blive hentet for så skal de hjem til deres Ipad. Vi ser børn som tror de kan swipe til siderne i en bog ! Det er naturligvis helt jeres egen ret at bestemme hvor meget det skal fylde i jeres familieliv og er slet ikke noget vi skal blande os i.

Det gør vi nu alligevel. Det digitale univers oplever vi er indadvendt og adskilt fra barnets sociale verden. Det er ikke der sproget, kroppen og de sociale færdigheder bliver trænet og ikke der hvor man bliver dygtig til noget af det som er vigtigt.

Selvom det digitale univers er en nem og kærkommen barnepige i en travl hverdag, så skal et råd og en anbefaling fra os være, at I som forældre tager kritisk stilling til hvad jeres børn skal lave i det digitale univers og hvor meget tid de skal bruge der. 15-20 minutter dagligt er rigeligt. Kommer de så ikke til at kede sig? – jo de første par dage, men børn som keder sig, bliver hurtigt til børn som bliver opfindsomme, kreative, spørgelystne og hjælpsomme. Men hvad så med alt man som voksen også gerne vil nå? – tag børnene med ud i køkkenet og inddrage dem i at lave mad, få dem til at hjælpe med at handle ind og ordne vaske tøj – det tager lidt længere tid – men det er en god investering.

Vi vil gerne høre børn som glæder sig til de skal hjem, fordi så skal de bage pizza sammen med far, bygge hule med mor eller lege med de andre børn på vejen – i stedet for at de glæder sig til at komme hjem og se Youtube.

 

 

I Bulderby har vi kostordning som betyder at børnene får mad kl. ca. 10.30 og igen kl. ca. 13.30. Derudover tilbyder vi ikke mad. Nogen af de helt små børn som skal sove uden for måltiderne får mad inden de bliver puttet, og få andre som måske er kommet meget tidligt får lidt brød om formiddagen, ligesom vi nogen gange finder lidt rester frem til de børn som bliver hentet sidst, hvis der er behov for det.

En par forældre har henvendt sig til forældrerådet med undren over at vi ikke tilbyder formiddagssnack, og det gør vi ikke fordi vi synes den nuværende ordning fungerer rigtigt fint. Vi oplever glade børn, vi har tid til at lege og lave sjove ting, og vi har børn som er klar til at spise frokost.

Personalet oplever ikke at der er børn som er utilpasse fordi de ikke får et formiddagsmåltid – og gjorde vi dette vil vi naturligvis vælge en anden tilgang. Vi vil dog gerne høre hvis der er andre som synes det er et problem – og henvendelser vedrørende dette kan ske til personalet.

Kom og spis kage med os – onsdag d. 18.9 fra kl. 14.30– inviterer forældrerådet på kaffe og kage på legepladsen. Kig forbi og hyg med os og jeres børn samt de andre forældre.

 

 

Mange hilsner

Fra alle os i Bulderby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.