Ny i Bulderby

Ny i Bulderby

Det er en stor beslutning af vælge institution, og der er mange overvejelser
man kan have, eller spørgsmål man gerne vil have
svar på, og på disse sider og i vores velkomstpjece kan du få en indblik i hvad Bulderby er.


I Bulderby elsker vi Astrids Lindgrens børneunivers, og for os betyder det at legen, de gode relationer og tid til nærvær altid er i centrum. Vi værner om den gode barndom, og tror på at barndommen har værdi i sig selv, og ikke kun skal ses som noget der forbereder barnet til at gå i skole.

Vi har i Bulderby ikke så mange planer. Vi arbejder ikke med skemaer og månedsplaner –vores dagligdag tager altid afsæt i hvad vi tænker børnene har lyst til og brug for, og hvad de voksne tænker kunne være spændende at lave. Vi tror på at både børn og voksne trives bedst i et frit og rummeligt miljø med gode venner og kærlige og omsorgsfulde voksne.

Det er vigtigt for os, at alle børn får de bedste muligheder for at blive trygge, udvikle sig og have et rigtig godt liv her hos os. Derfor har vi en individuel tilgang til alle børn og forældre, men vi glemmer aldrig at vi alle er en del af et stort fællesskab.

I Bulderby vægter vi nærvær og de gode relationer. Det betyder i det daglige at vi altid har tid til at tage os af børn som har brug for lidt ekstra hjælp til at blive klar til at erobre verden og blive en del af fællesskabet.
Vi har altid tid til en krammer og til at holde i hånd. Vi vil gerne være en
forlængelse af familien, og det næstbedste sted at være, når mor og far skal på arbejde.

Til gengæld så fylder store projekter og mange ture ud af huset ikke det helt
store i vores dagligdag – men heldigvis så er værdien af at gå i Bulderby meget større end antallet af bordskånere, man har fået med hjem. Vi holder af at lege, og tror på at barnet lærer og oplever alt gennem legen. Derfor er
der fuld gang i huset hele dagen. Vi bygger huler, togbaner, maler, klipper, klistrer og spiller spil, og vi bruger hver en centimeter af vores legeplads til alle former for inspirerende fantasifyldt leg.

I Bulderby må børnene gerne sætte deres præg på huset, og hvis man er ved at bygge et rumskib, så må man gerne flytte rundt på møblerne. Vi følger børnenes perspektiv, og flytter os efter børnene, og vi har meget frie rammer for hvad man kan og må.

I Bulderby har vi børn i alderen 0-6 år, og måden vi deler dem ind på i stuer
eller grupper afhænger af alderssammensætningen. Normalt har vi to vuggestuegrupper og to grupper til de lidt større børn. Overgangen fra en gruppe til en anden er flydende, og er noget vi snakker sammen om.

Vi starter dagen i alrummet når Bulderby åbner kl. 6.30 – her spiser vi medbragt morgenmad med de tidlige børn, og starter dagen med ro og hjemlighygge.

Når klokken bliver 8.00 går vi på stuerne hvor vi siger godmorgen til hinanden, og stille og roligt starter dagen op med små aktiviteter, synger en sang eller læser en bog. Formiddagen går med leg, hygge, aktiviteter og alt det andet som er med til at gøre hver dag til noget ganske særligt.

Når klokken bliver 10.45 spiser vi mad sammen i vores grupper, mens vi hygger og taler sammen om stort og småt. Efter frokosten skal de mindste puttes, de større leger i al-rummet og på legepladsen, mens de voksne på skift afholder pauser. Efter pauserne samles vi igen i grupperne og spiser eftermiddagsmad, og legen fortsætter. Fra kl. ca. 15.30 lukker vi stuerne ned og slutter dagen af med at være fælles i al-rummet eller på legepladsen.

Eftermiddagen går med leg, samtale med afhentende forældre og oprydning. I Bulderby spiser vi mad sammen hver dag. Vores dygtige køkkenpersonale laver økologisk mad, fyldt med grønsager som er med til at give energi til hele dagen. Vi spiser frokost ca. kl. 10.45 og eftermiddagsmad kl. 13.30 – eller efterhånden som vuggestuebørnene vågner. Frokosten er tre dage om ugen et varmt måltid, og to dage med
rugbrød og koldt tilbehør. Om eftermiddagen spiser vi ofte brød med ost eller en rest fra frokosten. Det eneste mad du selv skal tage med, er morgenmad hvis du kommer inden kl. 8.00. Har barnet ikke morgenmad med, så regner vi med at I har spist hjemmefra.

Derudover skal du medbringe 3 stykker frugt om ugen, som lægges i køleskabet i alrummet – det bruger vi af, når vi spiser om eftermiddagen.

Comments are closed.