Nyt om bål, jul og mad

Nyt om bål, jul og mad

I Bulderby spiser vi dejlig mad sammen hver dag – det eneste, I skal have med, er 3 stk. frugt om ugen, som vi bruger i forbindelse med eftermiddagsmaden, og morgenmad, hvis I kommer inden kl. 8.00 og ikke har spist hjemmefra. Kommer I efter kl. 8.00, så regner vi med, at I har haft god tid til at spise hjemmefra.

Vi oplever for tiden, at en del børnehavebørn har ”forrådsmadpakker”, som de spiser af i løbet af formiddagen. Det er uhensigtsmæssigt, og det vil vi gerne undgå. Både af hygiejniske årsager, men også fordi vi oplever, at en figenstang m.m.  i madpakke kan bruges til at købe sig til indflydelse og position i børnegruppen – og det ønsker vi ikke. Vi vil også gerne undgå det, fordi børn, som har små-spist i løbet af formiddagen ofte ikke er sultne, når vi sætter os til bords for at smovse i 98% økologisk, hjemmelavet energimad kl. 10.25.

Tag gerne en snak med os om mad, hvis der er noget omkring mad, kost og måltidspædagogik, som du gerne vil vide mere om.

I denne uge har en gruppe af børnehavebørnene været en tur i biografen, som viste 5 små kortfilm, og vi havde popcorn og juice med. Det var en hyggelig tur og for flere var det første gang, de var i biografen.

Den mørke tid er over os, og når muligheden byder sig, benytter vi enhver chance til at komme ud og få lidt lys og frisk luft, og når vi ikke gør det, hygger vi inde med hulebygning, kreative (hemmelige) juleaktiviteter, læser mange bøger og slider guitaren op i fællessang.

I dag har vi alle været på legepladsen og hygget omkring bålet. Bål er et fantastisk samlingssted og store og små kan få lang tid til at gå med at kaste små pinde ind i bålet og bare sidde og snakke sammen, samtidig med at man stirrer ind flammerne.

Torsdag d. 12.12 fra kl. 14.30 holder vi vores store julefest. Vi juleklipper på stuerne, spiser hjemmebag og får et glas gløgg. Kl. ca. 16.00 har vi en aftale med julemanden/-damen, som kigger forbi med sin sæk, og han/hun plejer også at være med til at danse om juletræet. Det er en meget hyggelig dag, som vi håber alle kan få tid til at deltage i. Det er i hvert fald en god ide at være her kl. 16.00 når julemanden/-damen kommer. Det er rart for børnene at have en at holde i hånden, når den store mand/dame med det hvide skæg kommer forbi. Kan man ikke selv komme, må man meget gerne sende en onkel-morfar-søster-niece i stedet for. Julemanden/-damen vil gerne vide, hvor mange godteposer han/hun skal lave, så husk tilmelding på stuerne senest 1.12

Da ingen har meldt tilbage om behov for pasning, er Bulderby i år lukket mellem jul og nytår. Vi har åbent fredag d. 20. december og åbner op igen med frisk halm i træskoene torsdag d.2. januar. Er der nogen, som påtænker at holde fri d. 2. og 3. januar, så vil vi, af hensyn til af indkøb af mad og planlægning af mødeplan, gerne vide det – skriv det på opslagene på stuerne.

Vi har travlt – men vi synes også selv, vi har det godt, og glæder os hver dag til at gøre hverdagen til noget ganske særligt.

Mange hilsner

Fra alle os i Bulderby

Comments are closed.