Nyt om sne og fastelavn

Nyt om sne og fastelavn

Kære alle,

En dejlige ven er kommet på besøg – Hr. Vinter – rigtig vinter med ægte sne, kulde, røde kinder, kælke, sneboldkamp, bål og trætte børn. Det er fantastisk at opleve, og for mange af børnene er det først gang de oplever en rigtig vinter.

Det er koldt, og det kan også mærkes inden for, derfor har vi brug for at alle børn har hjemmesko, eller tykke sokker med som kan bruges indendørs

Der er stadig ingen ændringer i de Corona retningslinjer vi arbejder under – vi håber på, at foråret byder på nye muligheder, så vi igen kan holde fødselsdag og få gæster i huset. Det betyder også, at vi for tiden er et meget mere opdelt hus end vi plejer at være, da vi ikke må blande børn på kryds og tværs og skal blive i vores egne grupper. Derfor er nyhederne opdelt i denne tid

Børnehave:

Når vi ikke er ude, så hygger vi inde. Vi bygger huler ud af sofahynderne, og det bliver hurtigt til fantastiske konstruktion der både kan være et slot, raket, en Star Wars flyver og en ubåd på samme tid. Det er dejligt når kreativiteten får frit spil og at børnene med meget få midler kan lave fantastiske ting.

Andre bygger puslespil, LEGO, leger med dukker og tegner mange tegninger til Connie, som er savnet af alle børn. Det meste af vores legetøj er gemt væk, da alt skal vaskes hver dag, men vi oplever at de begrænsede valgmuligheder giver en mulighed for fordybelse og koncentration som er rigtig god at øve sig i. Et fast ugentligt indslag er også rend, hop og slap hvor børnene på skift i holde er med Agge i gymnastiksalen og lave motoriske øvelser og lege.

Vuggestue & Krageøen

Vi laver forberedelser til fastelavn – maler fastelavnstønden, laver ”ris”, og øver os på sangene til på fredag – vi glæder os.  En del vuggestuebørn har fået bøger med hjem med forslag til hvordan man samtale om historien. Det er i forbindelse med et projekt der hedder ”Read”, og vi læser de samme bøger her i Bulderby. Efter et par uger bytter vi bøgerne til nye.

På Lønneberg har de været meget kreative, og lavet flotte malerier som er blevet lamineret og hængt op på reolerne. Der har også været tid til motorikbane, højtlæsning, og vi har lavet rim og remser, og leget med vores legetøj.

Krageøen har haft besøge af hjemmelavede dinosaurusser – det var sjovt og lidt farligt. På krageøen er de også i det kreative hjørne. De maler, klipper og klister så Jørgen Clevin ville blive helt stolt.

På fredag holder vi fastelavn, desværre ude forældre. Men vi skal nok tagen en masse billeder og finde en måde at vise jer dem på. Det glæder vi os til, det er altid hyggeligt når feer, prinsesser, politi superhelt, sygeplejersker, stjerneriddere og andet godtfolk fylder huset med god stemning.

Mange hilsner

Fra alle os i Bulderby

Comments are closed.