Nyt om jul, tøj og fødselsdage

Nyt om jul, tøj og fødselsdage

Kære alle,

Så er det igen blevet tid til lidt nyt fra store og små i Bulderby.

Det er blevet koldt, det blæser, regner og måske er det lidt sne i udsigt – så husk godt med tøj i garderoberne, så vi har noget at skiftet med, når vejret skifter.

I morgen starter julemåneden, og det har vi alle glædet os til. Det bliver en tid med hygge, juleklip, gudstjeneste, bagning, julefrokost og alt det andet som hører julen til. Vi holder julefest for børnene med julemand, dans og træ og æbleskiver, men vi gør det i år uden forældredeltagelse. Covid situationen er nu sådan, at vi ikke tænker det er en god ide at blande børn, forældre og søskende.

December er en måned hvor der sker mange ting, men vi opfordrer til, at selvom æbleskiverne ikke spiser sig selv, og julekalenderen er spændende, at I overholder almindelige sengetider, så børnene er friske til at deltage i det vi laver i Bulderby.

Ingen har tilkendegivet behov for pasning i julen og personalet er derfor sendt på ferie. Bulderby har åbent sidste dag inden jul torsdag d. 23/12 og vi åbner igen med frisk halm i skoene d. 3/1. Holder i mere ferie i ugen op til jul, så fortæl os det gerne, så kan vi planlægge efter det.

Det er altid hyggeligt når bedsteforældre, venner og familie henter børn i Bulderby. Men for en god ordens skyld, så præciserer vi lige hvordan det foregår. Hvis andre end dem som har forældremyndigheden skal hente jeres barn, så skal vi vide det. I kan skrive det på tavlen på barnets stue, eller fortælle det til personalet, så notere vi det. Er vi i tvivl, så kontakter vi jer. Husk også at forberede barnet på, at det bliver hentet af mormor, onkel eller tante. Er der nogen der altid må hente, så kan vi notere det på barnets stamkort, så I ikke behøver at fortælle os det hver gang.

Covid er stadig en ting som ikke helt kan slippe sit tag i samfundet og det har også betydning for vores hverdag i Bulderby. Vi skal fortsat hindre at smitte spredes, og derfor har vi igen sat lidt system i hvor mange forældre der må være i Bulderby af gange. Det håber vi i vil hjælpe os med at overholde. På samme måde gælder skærpede regler for syge børn. Børn der har covid symptomer skal være hjemme til de har været symptomfrie i 48 timer.

I forældrerådet og personalegruppe har vi diskuteret fødselsdagen, og har udarbejdet nedenstående tekst om emnet.

Fødselsdage i Bulderby

Fødselsdage skal fejres og det bliver de i Bulderby, der er plads til at gøre det forskelligt på stuerne, men det der er vigtig for os, er at fødselaren oplever at være i centrum og få en god dag.

Ting man kan gøre:

  • Opfordre børnene til at lave små gaver, tegninger perleplader og lignende  
  • Fødselaren kan pynt og dække op på en stue sammen med en voksen, og de andre børn kommer ind to og to, ønsker tillykke og sætter sig ved bordet.
  • Der kan dækkes op på gulvet
  • Den der har fødselsdag, deler noget ud
  • Der kan planlægges en aktivitet efter fødselarens ønske – historie, sang leg etc
  • Bulderby kan evt. give en gave (malebog)
  • Forældrene kan komme og lave mad / pynte kage sammen med børnene
  • Vi tager billeder af dagen, hvis ikke forældrene deltager.

Ved fødselsdag glæder mad-politikken som siger at det er ok at have en sød/usund ting med. Ikke mere. Vi opfordrer til at holde det medbragte på et helt almindeligt niveau, og at boller, frugt og juice er lige så godt som store kager.

Vi tager gerne hjem til fødselsdage, når det er praktisk muligt. Vi deltagere ikke i fødselsdage på McDonalds og i legelandet – fødselsdage er noget alle skal kunne afholde, ude at tænke de skal leve op til noget. Af hensyn til fællesskabet, vi vil ikke være en del af private fødselsdage hvor ikke alle stuens børn er inviteret, og vælger man at afholde fødselsdage uden at invitere alle stuens børn, så skal man ikke bruge Bulderby til at uddele invitationer.

Vi synes det er bedste at holde fødselsdage om formiddagen for stuen. I særlige tilfælde kan vi aftale at fødselsdage bliver om eftermiddagen. Hvordan en fødselsdag afholdes, aftales altid med personalet på stuen.

Der kan være praktiske hensyn der gør at vuggestue og børnehaven griber fødselsdage an på forskellige måder.

 Mange hilsner


Fra alle os i Bulderby.

Comments are closed.