Nyt om madpakker, tøj og meget andet

Nyt om madpakker, tøj og meget andet

Kære alle,

Godt nytår til alle – så er det igen blevet tid til lidt nyt fra store og små i Bulderby

Vi starter året med igen at være underlagt Corona restriktioner – det er vi heldigvis vandt til, så det skal nok går. For jer betyder det at I stadig skal aflevere og modtage børn ved dørene, I må ikke komme ind i huset.

Derudover skal vi have særlig opmærksomhed på, at syge børn ikke skal være i Bulderby, og har man Corona symptomer, så skal man have været symptomfri i 48 timer, uden febernedsættende medicin, før man ingen kan komme i Bulderby.

I Bulderby må børnene ikke have legetøj med hjemmefra – det er også af Corona hensyn, det tænker vi godt I som forældre ved, men børnene har vist glemt det, og mange ”smugler” ting med i lommer og tasker – så det må I gerne fortælle dem, at de desværre ikke kan gøre lige for tiden.

Mange børn mangler huer, vanter, regntøj og andet tøj der passer til årstiden – det vil vi rigtig gerne at der lidt bedre styr på, så kan vi hurtigere komme ud og lege når mulighed byder sig.

Vi har sagt velkommen til Julie som det næste halve år skal være PA (pædagogisk assistent) studerende i vuggestuen – det er vi rigtig glade for. Vi har ansat Chanella i en tidsbegrænset vikar stilling, og hun skal dække ind for Joan der desværre stadig er sygemeldt. I Børnehaven har vi ansat Leila som er her tirsdag og torsdag eftermiddage – velkommen til hende.

I Bulderby spiser vi frokost sammen, og vi spiser det samme mad samme, og selvom vi savner vores varme mad lavet i huset, så fungere måltidet rigtig godt. Vi har god tid til at spise, vi får talt sammen om det vi spiser og om alt andet mellem himmel og jord, om mormors nye hund, julegaverne, og om hvem der er her og hvem der er syge. Måltidet er et vigtigt samlingspunkt og det nyder vi.

Om eftermiddagen spiser vi medbragte madpakker, og der forsøger vi at skabe samme gode stemning som til frokosten, men her skal vi også hjælp børn der lige er vågnet med at få tøj på, og sende de først børn ud ad døren.

De medbragte madpakker er meget forskellige, og vi har stor tiltro til at I giver jeres børn det med, som I tænker jeres barn skal spise – men den gode madpakke behøver ikke indeholde smoothie, yoghurt, emballerede pølser. En god madpakke er også en flad rugbrød med leverpostej, et stykke agurk, et halvt æble og lidt nødder. Begge dele er helt ok – man skal bare ikke tænker man skal købe sig fattig i madpakke indhold for at gøre det godt nok.

Vi ønsker ikke at være madpakkepoliti, men vi vil gerne opfordre til at kage, slik og chips kun undtagelsesvis er gæst i madpakken – det indeholder ikke noget der gør noget godt for barnets ernæring og energi niveau, og kan skabe misundelse og situationer, hvor man kan ”købe” sig til venner ved at dele sine lækkerier med andre.

Det er dejligt at børnene selv har en drikkedunk med, så kan de selv, uden at skulle i køkkenet, tage en tår vand når tørsten melder sig. Men kun vand – ikke juice og saft.

Mange hilsner

Fra alle os i Bulderby.

Comments are closed.