Nyt om jul, popcorn og madpakker

Nyt om jul, popcorn og madpakker

Lige for tiden har vi rigtig mange børn som møder tidligt om morgenen, og det er man naturligvis meget velkommen til. Når Bulderby åbner kl. 6.30, så er der én voksen i hele huset og kl. 7 kommer den næste. Indtil kl. 8.00 er de to, de voksne der til at passe alle de børn der møder tidligt. Kl. 8.00 møder der flere på arbejde og vi deler os ud på stuerne.

Selvom det kunne være dejligt, så har vi desværre ikke mulighed for at have flere på arbejde tidligt om morgenen. Vi skal nok tage os godt af dem der kommer tidligt, men hvis I har mulighed for det, specielt med de lidt større børn, så er det en stor hjælp hvis I selv hjælper dem i gang med en aktivitet, og øver børnene i at kunne vinke farvel selv.

Vi skulle hilse rigtig mange gange fra Akrin, og sige tak for den fine bukket og kort som er blevet sendt fra forældrene til hende. Det sætter hun stor pris på. Vi håber at Akrin efter nytår så småt begynder at vende tilbage til Bulderby.

Torsdag siger vi velkommen til Farah, der skal være i praktik i vuggestuen i 6 måneder, vi glæder os til at lære hende at kende. I den forbindelse flytter Camilla til Krageøen, hvor hun afløser Karen, som desværre flytter til København. Karen har sidste dag tirsdag. D. 6.12, og hun er her denne dag til kl. 16, så alle der ønsker det kan nå at sige farvel til hende. Vi ønsker Karen held og lykke, sig mange tak for at hun kom forbi Bulderby og blev hængende.

Om eftermiddagen spiser børnene deres medbragte madpakker – madpakker som er meget forskellige, og vi har stor tiltro til at I giver jeres børn det med, som I tænker jeres barn skal spise. Hvis vi oplevere at den mad I giver jeres barn med, ikke dækker barnets energibehov, så tager vi en snak med jer.

Den gode madpakke behøver ikke indeholde smoothie, yoghurt, emballerede pølser. En god madpakke er også en flad rugbrød med leverpostej, et stykke agurk, et halvt æble og en riskiks. Begge dele er helt ok – man skal bare ikke tænker man skal købe sig fattig i madpakkeindhold for at gøre det godt nok.

Vi forstår behovet for at putte en sød hilsen med i madpakkerne – chokoladekiks og lignende og det i giver børnene med, får de lov til at spise. Vi ønsker ikke at være madpakke politi. Men vi vil gerne opfordre til at holde det sukkerholdige mad på et minimum, og måske gøre det usunde til en fredags ting.

Der er visse fødeelementer man anbefaler at børn mellem 0 og 3 år ikke spiser: Det er hele nødder, mandler, popcorn, vindruer der ikke er halverede, kerner, rå gulerødder – hele eller i stave – eller andre lignende hårde fødevarer. Fødevarerne kan bruges, hvis de er blendede, revne eller finthakkede.

I denne uge starter julemåneden, og vi er allerede tyvstartet med besøg i kirken med børnegudstjeneste og juletræ. I december pynter vi op, vi synger julesange, får besøge af nisser, spiser julegrød, laver hemmelige gaver, bager kager og holder julefest. Det bliver en travl, men også meget hyggelig måned.

Mange hilsner

Fra Alle os i Bulderby

Comments are closed.