Nyt om gamle mennesker, tøj og skærmtid

Nyt om gamle mennesker, tøj og skærmtid

Vi minder om at Bulderby fra på mandag lukker kl. 16.30 om mandagen. Det er en kommunal beslutning, og gælder alle institutioner i Aarhus.

Vi har fået næste alle ferietilbagemeldinger og den store ferie kabale er ved at gå op. Hvis I får brug for, at ændre jeres indmeldt ferieuger, så gør det meget gerne hurtigst muligt. Vi planlægger efter jeres tilbagemeldinger, så der er personale nok på arbejde til de børn der kommer, og så personalet så vidt muligt kan få den ferie de ønsker, derfor gør det en stor forskel om man kommer eller holder ferie.

D. 19.5, dagen efter kr. himmelfartsdag, er Bulderby helt lukket, og grundlovsdag d. 5.6 er der pasning for tilmeldte børn, men vi lukker kl.12.00

I Bulderby har vi en meget stor bytte-central i kælderen. Hylderne bugner med tøj, spil, bøger og legetøj som andre børn er vokset fra. Kig ned og se om der er noget du kan bruge, og aflevere gerne det du selv måtte have for meget af.

Vedhæftet dette nyhedsbrev, finder du en invitation til bedsteforældredag – give gerne svar om deltagelse senest d. 5.5.

Det er forår og vejret er blevet varmere, så derfor åbner vi nu igen for adgang til stuerne gennem mellemgårdene, vi åbner dørene kl.8.00, så kommer du tidligere skal du stadig benytte bagindgangen. Husk at tjekke om dit barn har tøj i garderoben og i kassen på badeværelset, som passer og som passer til årstiden.

Vi oplevere at mange børn fortæller at de hjemme bruger meget tid med skærm, og at specielt YouTube fylder meget hos børn. Vi kan høre på børnenes samtaler, at mange børn ofte ser noget, som slet ikke er beregnet til deres aldersgruppe. Vi vil gerne opfordre til at man er meget opmærksomme på hvad børn ser alene, eller sammen med større søskende – de fleste tablets har et filter der kan indstilles til dette.

Derudover vil vi gerne opfordre til at man forholder sig til sundhedsstyrelses anbefalinger for brug af skærm:

  1. Lad ikke dit barn sidde med en skærm lige inden puttetid
  2. Sørg for at dit barn laver andet end at se skærm i løbet af dagen
  3. Lav ting med skærmen sammen med dit barn
  4. Snak sammen om reglerne for brug af skærm i jeres familie, og lad aftalerne gælde både børn og voksne
  5. Tænk over, hvordan du som forælder bruger skærmen, når du er sammen med dit barn. Husk du er rollemodel.

Mange hilsner far alle os i Bulderby

Comments are closed.