Nyt om fastelavsboller, og om krig og ufred

Nyt om fastelavsboller, og om krig og ufred

Vi favner mangfoldigheden,

I Bulderby har vi børn der strammer fra, eller har rødder i Danmark, Jordan, Kurdistan, Tyrkiet, Sverige, Italien, Rumænien, Ukraine, Spanien, Afghanistan, Brasilien, Palæstina, Japan, Sri Lanka, Indien og Tyskland. Vi har børn der er muslimer, kristne, hinduer, katolikker og nogen der slet ikke tror på noget. Vi har børn der taler dansk, ukrainsk, rumænsk, spansk, svensk, Italiensk, engelsk, tyrkisk, århusiansk, tysk, hindi, farsi og sikkert mange andre sprog vi slet ikke forstå.

Vi har børn der spiser svinekød og nogen der ikke gør, vi har nogen der ikke må spise mælk, gluten, tomat og kiwi og andre der godt må. Vi har nogen der spiser meget mens andre spiser lidt. Vi har plads til det hele og favner mangfoldigheden, og italesætter vores forskelligheder som en styrke.

Der er meget uro i verden også i mange områder, hvor børnene i Bulderby har familie – det er en frygtelig situation for mange. Vi har stor forståelse for, at det fylder meget i samtalerne hjemme i familierne, men vi vil gerne opfordre til, at man undlader at gøre det til samtaler som børnene er en del af.

Krig og ufred er dumme voksnes projekt, og ikke noget som børn skal være en del af. Det skaber udfordringer for fællesskabet, når nogen børn pludselig synes at jøder er dummer, eller forældre synes det er mærkeligt at vi også laver Russiske perleplade flag.

Vi tager ikke stilling til konflikter og når vi oplever, at børn ved noget om verdens ufred, så snakker vi om det med dem, men altid med et fokus på, at skabe håb – vi anerkender deres bekymringer, men siger også at ”det er der nogen, voksne der har ved at få styr på”. Vi fortæller børnene det, de har brug for at vide – ikke mere, og det vores helt klare opfordring til jer, at I gør det samme.  Sluk for nyhederne og vent med de alvorlige samtaler om krig og ufred, indtil børnene sover. Er det helt umuligt for jer, ikke at inddrag børnene i samtalerne, så overvej meget nøje hvor meget de har brug for at vide, og hvor mange detaljer der er nødvendigt at fortælle dem. Giv os gerne besked hvis du oplever dit barn være bekymret for krig, eller hvis det fylder meget hjemme hos jer – så har vi meget bedre mulighed for at hjælpe børne.   

Fastelavn falder i år den 12.2 – det går ikke for det er i vinterferien. Vi holder derfor fastelavn mandag d. 19.2. om formiddagen. Vi starter kl. ca. 9.00 hvor udklædte børn og voksne slå katten af tønden, vi lave konkurrencer og hygge os. Om eftermiddagen fra kl. ca. 14.30 er der forældrekaffe med fastelavnsboller – hvis I bager dem. Der er totalt bolle-frihed, alle slags fastelavnsboller er velkomne – meld tilbage og I kan bage så koordinere vi. Vi mangler stadig bollebagere  – kom glad, det er ikke en bagdyst, alle slags boller er velkommen

Vi vil rigtig gerne hvis I vil hjælpe jeres børn med at holde orden i garderoberne, at I ikke opbevarer store taske og andet der fylder – det skal være nemt for barnet selv at finde det, det har brug for i garderoben.

Hver fredag skal I tømme garderoberne helt, så bliver de rengjort i weekenden.

Mange hilsner

Fra alle os i Bulderby

Comments are closed.